Jag fokuserar på att ge dig behandlande massage. Analys av vad som orsakar smärta och besvär är en viktig del i behandlingen. Nedan är några av de olika behandlingstekniker jag använder.

Revolving

Revolving är djupgående (myofaciell) lugn behandling så att kroppen själv släpper efter spänningar.

Presseur

Presseur är tryck på muskelns ömma stela punkter även kallat triggerpunktsbehandling. När musklerna inte fått arbetat på rätt sätt så triggas ömma punkter igång. Genom noga anpassat tryck så kommer cirkulationen igång.

Friktionsmassage

Genom en speciell friktionsmassage så kan jag hjälpa dig vid ländryggs- och axelproblem. Tekniken ger ett bra och snabbt resultat vid plötsligt ”ryggskott” samt för att få bättre cirkulation i muskelfästen och ligament.

Strain and Counterstrain

Jag använder även den mycket effektiva vilolägestekniken, Strain and Counterstrain. Genom att lägga del av kroppen i ett viloläge så att muskler och nerver kan ”koppla av” så erhålls ett snabbt resultat mot smärtan.

Bindvävsmassage

Bindvävsmassage och kopping är en bra kombination för att dra isär förtätad bindväv som har givit begränsad rörlighet. Bindvävsmassagen påverkar även det artäriella blodfödet ( som då ger ökat närings och syretillförsel ut till vävnaderna). Bindvävsmassagen påverkar även nervsystemet possitivt. Bindvävsmassage rekommenderas att man gör i en serie behandlingar med 2-7 dagars mellanrum de första 3-6 gångerna.

Dorn

Dorn behandling är en helhetstänkande behandling som utgår ifrån kontroll av benlängden. Med hjälp av terapeutens tummar och kundens rörelse med ben, armar eller huvud sker en korrigering av det som är snedställt. Samtliga leder gås igenom. Metoden används mycket i Tyskland. Metoden är mycket lämplig även när man har scolios.

Kinotejpning

Kinotejpning är en speciell tejp som kan stabilisera leder samt lyfta bindväv så att ökad cirkulation uppstår. Tejpningen är mycket vanlig bland  idrottare.

Klassisk Svensk massage är utmärkt som förebyggande massage såväl som behandlande massage i kombination med andra tekniker.

Många ser Svensk klassisk massage enbart som en skön massage och inte som en förebyggande eller som grund för en djupgående behandling. Om kroppen inte är beredd så kan inte en tuff och hård behandling ge ett bra resultat. Det är inte meningen att man ska göra illa sig vid en massage och gå därifrån med en massa blåmärken om man inte skulle var extremt känslig.

Massage och behandling sker på uppvärmd bänk samt du är skönt täckt med mjuka handdukar.

Jag är mån om att ni ska få en bra behandling och har alltid som mål att lösa era muskulära problem så långt det är möjligt.

Antalet behandlingar för ett problem är olika för person till person. I vissa fall kan en behandling räcka men minst en uppföljning bör nog göras.